måndag 10 september 2012

S4C börjar sponsrar utsatta skolbarn


 Möt Mary. Hon har fått reda på att hon föddes 1992 men hon tror själv att hon är yngre. När Mary var tretton år blev hennes pappa dödade vid en "cattle raid" och några månader senare avled även hennes mamma. Mary's dröm är att bli en sjuksköterska så hon kan "help others that need help". På sin fritid gillar hon att cykla (när hon får tag i en cykel) eller använda datorer (när hon får låna en).

I Kenya är skolan gratis och obligatorisk från årskurs 1-8 även kallad "Primary School". Årskurs 9-12 kallas för "Secondary School" och är vår motsvarighet till gymnasiet. Mary började förra terminen Secondary School men har inte råd att gå termin två. Många barn i Loki är i en liknande situation som Mary och det ska vi på S4C försöka ändra på. Mary är vår första elev som vi sponsrar till Secondary School. Med en avgift på så lite som 200 SEK i månaden får flickan möjlighet att gå i skolan och får samtidigt mat och husrum under terminen.

Mary innan beskedet

Efter vårt första möte med Mary bad jag henne att återkomma en vecka senare för att se om vi kunde hitta sponsring till hennes skolgång. Hon var nervös och hennes blick var fäst mot marken när jag mötte upp henne på verandan. Genom dockutdelningen fick vi på S4C in nya medel som nu har möjliggjort för Marys fortsatta skolgång.

 När Mary får besked att sponsringen är ordnad brister hon ut i ett stort Colgate leende. Den nyss så blyga och osäkra flickan har förvandlats och framför mig står en glad och förväntansfull ung tjej. Vi på S4C önskar Mary lycka till och hoppas terminen flyter på som den ska både i hennes favoritämne, engelska, och i hennes svåraste ämne, business.

Vill du också vara med och hjälpa barn som är i Marys situation?
Skänk en slant på:

Bankgiro: 730-9495
Plusgiro: 58 99 48 -9

eller kontakta oss på S4C så berättar vi mer.
--------------------------------------------------
 Lite bilder från idag:


Skolbygget var idag fruset på grund av byråkratiska problem men återupptas imorgon klockan 08.00. Allt är frid och fröjd nu.


En turkanakvinna i full färd med att reparera sin hydda.


Lämnade även en extra docka idag, både mamman och barnet blev glada.

/P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar