onsdag 12 september 2012

Bygget går framåt

 

 När man anländer till skolan varje morgon möts man alltid av ett gäng glada skolbarn som visar tummen upp. Mycket kärlek helt enkelt. 
 De här dagarna har vi bara fortsatt med bygget. Vi har satt alla pelare på plats och nu håller vi på med att sätta fast cementskivorna.

 Arbetet går sakta men säkert framåt och allt görs med handkraft.
 Ett lite blygt skolbarn tittar nyfiket fram.


 Samtidigt som vi gör klart byggnaden mäter vi ut vart nästa skolbyggnad ska stå. För den oinsatte har det alltså sedan tidigare byggts en förskola och nu håller vi på att bygga primärskolan.
 Här ska en av primärskolans byggnader stå stadigt i framtiden. 

 I Loki finns ingen källsortering utan här bränner vi soporna.
 När de inte har medel för att köpa leksaker tillverkar barnen de själva. Den här killen är på skolgården och leker med sin bil som är gjort av överblivna metal- och kartongrester.
 Den obligatoriska terasten. Idag fick vi även någon majsblandning och det smakade helt OK.
Hela glada gänget.
 En av byggarna, mr Salomon. 28-årig trebarnspappa som är "musklerna" i byggteamet. Han och nu även jag, får sköta, de lite mer fysiskt krävande arbetsuppgifterna, exempelvis som att lyfta cementskivorna och blanda cementen för hand. När jag påpekade att min solbränna snart skulle komma ifatt honom i hudfärg sade han:
- No Pavel, darkness belongs to us! och sedan brast han ut i sitt höga och tydliga skratt.
 Här har vi Elajsah, en av de yngre i truppen. Han visar alltid framfötterna på arbetsplatsen och blir alltid glad när han får använda borrmaskinen eller när han dricker te.
 Jon, en av de lite äldre herrarna och hans specialitet är landscaping eller att mura. Många av byggarnas barn går på förskolan som exempelvis Jons dotter Selina (en bild under).
 Barnen får en ordentlig portion mat när de går i skolan och även frukt som är hett eftertraktat.
 Lilla Selina gillade sin apelsin.
 Jobbet går framåt!
 Omgivningen är en fröjd för ögat.
 Landscaping i hösta hugg.

Vanligtvis ligger temperaturen på runt 30+ men vi har på senare tid fått en del regnskurar. Det är väldigt positivt, förra året var det nämligen extrem torka och då dog många av turkanastammens boskap, växterna torkade ut och levnadsförhållandena var ännu svårare.

En flygande sköldpadda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar