söndag 28 oktober 2012

Weekly Wish



Det är bättre att ge än att ta. Jag och min vän Canto har dragit igång ett annat sidoprojekt för att sprida lite mer kärlek. Varje vecka väljer vi ut någon person som har det extra kämpigt eller som har jobbat extra hårt i sin tillvaro och ställer frågan:

"Om du hade en önskan just nu, vad hade du velat ha?"

Önskningarna har varit väldigt varierande; allt från får till mobiltelefoner men som gemensam nämnare för önskningarna är att de handlar om materiella saker. Vi filmar sedan hela förloppet, från när personen önskar sig till hur vi uppfyller önskan. Konceptet ska tas med lättsamhet och har endast som mål att sprida glädje och kärlek.

 Hittills har vi uppfyllt fyra önskningar.

 #1) Vecka 40. Julia Abei, 18, vägrade att gifta sig med en lokal turkanaman för boskap och bestämde sig för att påbörja självstudier, 5 gånger i veckan. Hon har lärt sig läsa och skriva och för att belöna hennes intensiva pluggande bestämde vi oss för att uppfylla hennes önskan. Hon önskade sig en mobiltelefon och se hur glad hon blev.

 #2) Vecka 41. Cyntia, 18, går i skolan men på eftermiddagarna hjälper hon traditionella turkantöser (som inte får gå i skolan) att plugga. Hon hade inte råd till en skoluniform (vilket är obligatorisk) så vi uppfyllde hennes önskan och köpte en skräddarsydd uniform åt henne.

 #3) Vecka 42. Martin, runt 30, ensamstående pappa till två barn. Jobbar måndag till lördag som brödutdelare och tjänar runt 90 kronor i veckan. För sin höga arbetsmoral och kärlek till sina små ville vi belöna honom. Han önskade sig ett får som dels kan ge mat men som även är ett levande kapital.

Här är en sekvens ur avsnittet med Martins önskan. Jag hämtar fåret på en motorcykel och ska leverera det till Martin. 

 #4) Vecka 43. Jag och Canto, önskade oss att göra alla barnen i byn glada så vi köpte 900 kakor och delade ut till 300 barn. Vi körde från by till by på två motorcyklar och mötte av mycket glädje och tillrop. Detta måste ses för att upplevas.

Barnen bildar fint en kö och väntar på kakorna. 
 
 Avsnitten kommer upp på nätet och på bloggen i december! Håll utkik!
Avsnitten är filmade med en iPhone.
---------------
 
 Apropå iPhone, visade min iPhone för några vänner och filmade deras reaktion, rätt sköna miner:)

/P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar