måndag 22 oktober 2012

Pro's business

 Som tidigare nämnts har jag och två vänner, Maureen och Canto dragit igång ett sidoprojekt för att hjälpa prostituerade. Det handlar kortfattat om hjälpa kvinnor komma in på nya vägar i livet och inte sälja sig för så lite som 20-40kr/vecka. Att de säljer sig är inget de vill utan kvinnorna gör det för att kunna ta hand om sina barn. Tragedi på hög nivå. I alla fall, nu ska vi genom affärer hjälpa dessa utsatta kvinnor. Vi träffas två gånger i veckan och de har fått i uppdrag att komma med en affärsidé och en enklare budget. Tanken är att om de lyckas få igång och driva ett företag kan de försörja sig på detta viset istället. Totalt är det sex kvinnor som är med i vårt lilla sidoprojekt. Här är en presentation på tre av de.


 #1 ) Möt Masi, en glad kvinna som närmar sig trettio strecket.
Hon har intresse av att starta ett klädaffär här i Loki.
Via kontakter i Nairobi ska hon "få hit kläder av hög kvalité" som hon själv uttryckte det.
Hon behöver ett startkapital för att åka till Nairobi för att skriva kontrakt med en grossist, köpa in kläderna (både herr och kvinnokläder) samt hyra av affär här i Loki. Allt som allt behöver hon ett startkapital på 2000 SEK.

#2 Möt  Jacinta, en klipsk tös i sina bästa år.
Hon gav mig en handskriven och väldigt professionell budget och hennes affärsidé är försäljning av fisk. Lokichogio, ligger väldigt off från civilisationen och för tillfället finns bara en fiskförsäljare i byn. Jacinta, som jobbat med fiskförsäljning har kontakter i Lodwar, och planerar med att sälja runt 20-30 fiskar om dagen.

Sponsring är ordnad (!) och hennes affärsverksamhet ska komma igång i nästa vecka. All lycka!

#3 Maureen. Även hon är intresserad av att sälja kläder och hon har en syster i Nairobi som kan skicka hit kläderna. Hennes budget var snarlik Masi´s och eventuellt kan de samarbeta och öppna företaget tillsammans. Startkapital beräknas till 2000 SEK.

Som sagt, detta är inget officiellt projekt från S4C sida men om ni har lust att bidra är det bara att kontakta mig. 

---------------------------------------

Barn i byn:




 Obamas dotter, andra från vänster?




 Beauty salon.
/P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar